מחוץ לקצב
כמו שדמוקרטיה זקוקה לקצת אנרכיה, כמו שארון בגדים מסודר זקוק לכמה חולצות זרוקות על הרצפה, כמו שטקס מהוגן מדי זקוק לכמה הערות בטעם רע, כך גם שירים זקוקים למשקלים לא סימטריים ולא מאוזנים.
שירים זקוקים למשקל לא סימטרי כי סימטריה עקבית מדי, סימטריה עד חורמה, חורצת שעמום בנשמה. לא טוב לשירים ולא טוב לנשמות לצעוד תדיר בקצב מרובע, אחת שתיים שלוש ארבע. לא טוב לצעוד בלי למעוד מפעם לפעם. וגם את תשוקת החרוז המהיר צריך לפעמים להותיר ב___.
השירים שליקטתי כאן כתובים במשקלים לא סימטריים – 5/4 או 7/4 או וריאציות עליהם. האוזן המורגלת במשקלים הסימטריים של רוב שירי הרוק והפופ (וגם במקצב המשולש הנפוץ, 3/4) מזהה מיד שמשהו "לא בסדר" בהם עוד לפני שהיא יודעת מה. החוויה השכיחה היא שהניסיונות הראשונים שלך להצטרף לפזמון בנקודה הנכונה עולים על שרטון שוב ושוב. אתה מפספס, כי אתה לפות בצבת המרובע.
האסימטריה פותחת את האוזן ואת הדמיון לאפשרויות חדשות. שירים במשקלים לא סימטריים ניחנים ביופי עיקש משלהם, כמו פנים לא סימטריים. העוגן הקצבי (ה-onbeat) לא נמצא במקום שאתה מצפה לו. כמו בפנים הלא סימטריים, אתה חייב למצוא את דרכך מנקודות פתיחה לא שגרתיות. בשיר הזה תתחיל מן העפעף השמאלי ותרד לתנוך הימני. קח סיבוב מאריך דרך גשר האף. למה? ככה.
צריך יותר מהאזנה אחת. לא כללתי כאן שניים מהקטעים האסימטריים הכי מוכרים – Take Five של דייב ברובק (5/4) ו-Money של פינק פלויד (7/4). אליהם התרגלנו כבר. כמובן שהקפדתי שיהיו בדיוק 7 שירים.
* * *
נהדר. כמו שלגון שוקולד עם פצפוצי שקדים ביום שרב חם, כך הפוסט המפתיע הזה שלך. כיף. תודה.
ואם אפשר רק להזכיר את "שני חצאים בתוך השלם" של אולארצ'יק (7/8) את "כולם יודעים" של אהוד בנאי (5/4), ואת כל האלבום הנפלא של "Alef Melody" של נועם דויד.
הכרתי את השניים הראשונים, תודה על השלישי שלא הכרתי!
סליחה, בעצם זה מקצב מרובע 🙂
למיינד פאק אמיתי: https://www.youtube.com/watch?v=XbU9UUwxBxA
הוא ראפר אדיר והקליפים של הלהקה שלו-clipping- מהפנטים
סליחה, פיספסתי, מי האשה בתמונה ולמה היא שם?
גוגל אימג' הפוך: Rossy de palma, שחקנית ספרדיה שהיא יפה אבל גם לא… נראה לי שהבנתי, קצת איטי לפעמים…
"דמוקרטיה זקוקה לקצת אנרכיה" אתה קובע. אם אתה מתכוון לדמוקרטיה בורגנית, אז כמוון שהיא "זקוקה" להרבה גיוונים בכדי לבלבל את האויב, לבלבל את הנתין במאבק, אפילו רק ביקורתי, נגד המשטר הדמוקרטי (או דיקטטורי, שזה היינו אך) של בעלי ההון הגדול. אבל, אם אתה מתכוון לדמוקרטיה בהתפתחויותיה מאז הדיקטטורה של בעלי העבדים היוונים עד קיצה העתידית, אז התשובה היא מורכבת יותר: המדינה והמהפכה של לנין או המדינה והמהפכה של לנין בבלוג שלי – https://financend.wordpress.com/2014/05/24/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%9F/
אנג'לו איידן – viva_north_korea@yahoo.com
http://www.financend.wordpress.com
תיקון: … דמוקרטי (או דיקטטורי, שזה היינו הך) … במקום "היינו אך", שזה טעות.
אנג'לו איידן – viva_north_korea@yahoo.com
http://www.financend.wordpress.com
Soundgarden: Spoon Man
למה הדמוקרטיה צריכה מעט אנרכיה?
מכוון שאף אחד לא עונה לך, אגלה לך י.ד., שלדמוקרטיה הבורגנית זיוף גדול בכך שהתועלת של הרוב באה אחרי (אולי היא לא באה בכלל) התועלת של המיעוט: הטייקונים, ושאר בעלי ההון אחריהם. אם כך היא המציאות, אז אין פלא שכל תוספת לדמוקרטיה הזאת משמשת בכדי לתרץ כל עיוות בה. אבל, חבל שאתה לא קראת את מה שהצעתי לקרוא.
אנג'לו איידן
viva_north_korea@yahoo.com
http://www.financend.wordpress.com
תודה אנג'לו על שאתה עושה להשכלתי הנבערת.
זה מה שאתה יכול להגיד? יותר מזה אין? לא שאתה היחידי כן … אבל אתאמץ להאמין שתצא מזה.
אנג'לו אני שייך לאינטרנציונאל השני ולא לקומניטרון.
באשר לשאלה ששאלתי וההערה שהערת על עידן נראה לי שאצל עידן זה בדווקא כמו שאצל רבי נחמן צריך לעשות תשובה על התשובה או אצל הרב קוק יש את עניין ההשתלמות המתמדת (אלוהים היה מושלם. אך חסרה לו ההשתלמות. אז הוא ברא את העולם).