עדכון: פרופיל חדש, תרגיל ישן (מה זה הצלב הקטן שמרחף על מצחי?)
עדכון: ראיון עם פעיל "פרופיל חדש", שמסביר יפה את מטרות הארגון ומדוע הממסד חושש ממנו. |
השר לבטחון פנים: העם בדיכּי. האבטלה גואה, שביתות בכל יום, האיראנים והצפון-קוריאנים עם האצבע על הפצצה.
מפכ"ל המשטרה: אל תשכח את השבוי ההוא.
השר לבטחון פנים: מי זה?
הפצ"ר: פליט, שמיט. משהו כזה.
השר לבטחון פנים: לא חשוב. מה שחשוב זה להעלות את המוראל. הגענו ליום הזכרון לחללי צה"ל, בקצב הזה אנשים יתחילו לקפוץ מהגגות. חייבים עידוד. אור בקצה המנהרה.
מפכ"ל המשטרה: ג'ניפר הדסון בהריון.
השר לבטחון פנים: לא מספיק מרגש. עוד משהו?
הפצ"ר: ניקול קידמן קנתה ארבע אלפקות.
השר לבטחון פנים: (מעסה רקותיו בלאות)
מפכ"ל המשטרה: יש לי, יש לי!
השר לבטחון פנים והפצ"ר (ביחד): נו?
מפכ"ל המשטרה: זוכרים שפתחנו בחקירה נגד "פרופיל חדש" לפני חצי שנה?
השר לבטחון פנים והפצ"ר (ביחד: פיהוקים מקיר לקיר)
מפכ"ל המשטרה: אז למה שלא ניכנס בהם עכשיו? פשיטה נועזת על הבתים, החרמת מחשבים וחומר הסתה…
השר לבטחון פנים (מתפרץ בהתלהבות): כותרות מחמיאות: "נלחמים בהשתמטות"! איזה עיתוי מושלם.
הפצ"ר (בכובד ראש, בקצב הכתבה): יש כאלה שנתנו את חייהם למולדת, ויש כאלה שתוקעים פגיון בגבה.
מפכ"ל המשטרה (מצטרף): יש חללים, ויש משתמטים.
השר לבטחון פנים (מסכם): שכול וכישלון.
(מתוך דיוני "הוועדה לביצור המוראל הלאומי", יום הזיכרון לחללי צה"ל, תשס"ט)
—————————————————————————————————
ההתנפלות של "רשויות אכיפת החוק" על תנועת פרופיל חדש היתה כתובה על הקיר כבר יותר מחצי שנה. שני מהלכים התלכדו בה.
המהלך הראשון, אי סובלנות ממוסדת כלפי דעות שחורגות מהקונצנזוס מאז "עופרת יצוקה", ממהרות הרשויות להתנכל ולהטיל אימים על קבוצות שלמות בחברה הישראלית. זה התחיל במעצרים המוניים של ערבים שהפגינו נגד הפלישה לעזה (מעניין כמה הרשעות ייצאו מתוך 700 המעצרים), מעצר המפגינים (ביניהם לאה שקדיאל) בבאר-שבע, המשיך בקמפיין ה"אין נאמנות – אין אזרחות", שחרור הרסן של מפזרי ההפגנות בבילעין ונעלין, מעצר ההפחדה של במאי התיאטרון היפואי סמיח ג'בארין, ועכשיו, "פרופיל חדש".
המהלך השני, ביוזמת הפצ"ר והרמטכ"ל, הוא "מלחמת חורמה" על ה"משתמטים" – שם קוד שמסתיר בתוכו אלפי מועמדים לגיוס שהצבא משמיט מסיבותיו, אך מעדיף להציגם כרכיכות, מן הטעם השגור של תחזוקת הזיקפה הלאומית. וזכורות לטוב הבנות שמצהירות על דתיותן ונחשפות, במצלמות המעקב של מצ"ח, בחילולי שבת מסמרי שיער.
"פרופיל חדש" איננה תנועה שמטיפה להשתמטות, ויעיד על כך האתר שלה. זו תנועה בעלת אג'נדה רחבה ועמוקה, שמטרתה העליונה היא הפקעתה של החברה האזרחית בישראל מידי הצבא ושלוחותיו השונות, והחזרתה לידי הבעלים הריבוניים שלה – האזרחים. בנוגע לשירות הצבאי, גורסת התנועה שיש להפכו לרשות ולא לחובה, עמדה שרבים שותפים לה, אך יש בה איום ממשי על מי שחרד לפריבלגיות של היהודים בישראל וכבר מתקשה לדמיין מה קושר אותם זה לזה מעבר לזכרונות משותפים מהטירונות וכתמי שמן רובים באצבעות.
אם הייתי צריך להצביע על הפגם החמור ביותר בתרבות הישראלית של העשורים האחרונים, בלי ספק היה זה ההשתלטות הבלתי נסבלת של ערכים, אורח חשיבה ותרבות ניהול צבאיים. זאת בנוסף על פולחן המוות וההקרבה שצבא הלאום מטפח. על כן, "פרופיל חדש" עוסקת בתיקון החשוב ביותר לחברה.
על זה, כמובן, צריך להיענש.
ספק גדול אם יש בפעילותה של "פרופיל חדש" עבירה על סעיף 109 לחוק העונשין ("מי שהסית או שידל אדם החייב בשירות בכוח מזויין שלא ישרת בו או שלא יתייצב לפעולה צבאית…"), אבל גם אם יש – היום שבו יורשעו חבריה בדין יהיה יום שחור במיוחד לדמוקרטיה הישראלית ("שחור" כבר עברנו, נשאר רק "שחור במיוחד"). אני מניח שאני ואנשים אחרים נהיה הבאים על הכוונת. אין טעם לצטט שוב את דברי הכומר מרטין נימולר ("כשהם באו לקחת את היהודים…"), המסכמים יפה כיצד עוולות של מעטים מתאפשרות הודות לשתיקה של רבים.
המרחקים מתקצרים; פעם רק פלסטינים בשטחים, אחר כך גם ערבים ישראלים, אחר כך גם אזרחים זרים, ואז תורם של האנרכיסטים, ולבסוף סתם שמאלנים. גם השיטות מתקצרות: שיחות "אזהרה" עם השב"כ, מעצר ושחרור מיידי, מעצר לשבועיים, מעצר בית בלתי מוגבל, ירי גז, ירי גומי, ירי חי, כינון עקיף, כינון ישיר.
ההמתנה הזאת מוציאה לי את המיץ. תירו לי כבר רימון גז בראש ונגמור עם זה.
מתי שמואלוף: אי אפשר שלא לסרב
חנה בית הלחמי: כבר לא נותר אף אחד
אני מסכים עם רוב דעותיך.
אבל ברור לי שכבנאדם אתה אגו-מאנייק לא קטן.
רק לפטר אותך מאוניברסיטת בן גוריון
אז מי שנחשד בחוסר פטריוטיות יוצא מהאוניברסיטאות?
מה לגבי חוסר במוצא האתני הנכון?
גרמניה בשנות השלושים מכיר?
פרופיל חדש לא מטיפים ומסייעים להשתמטות ??
לא נותר לי אלא להתבייש במקומך.
על המקרה של העמותה הזו אמרו "מילא להשתין בבריכה, אבל מהמקפצה ?".
אין לי מה להוסיף.
אני בספק אם המשתתפים בדיון מכירים את הסלבס שאותם הם מזכירים (למען האמת, גם אני לא ידעתי מי זאת ג'ניפר הודסון) – אפילו זה נראה מעבר לאופק ההשכלה שלהם.
יצא לי משהו קצת דומה.
http://cafe.themarker.com/view.php?t=1005228
בטח שנשות פרופיל חדש תומכות בהשתמטות וינסו לעזור לכל מי שהן יכולות במסגרת החוק לצאת מהצבא. האתר באמת לא מסית להשתמטות אבל כולנו יודעות שזה מה שחברות התנועה רוצות באמת לעשות, ובצדק.
כל המשתמטת מהצבא כאילו הצילה עולם ומלואו.
דווקא בימינו אלו, חזק יותר וברור יותר צריך לעמוד נגד המיליטריזם המתגבר ולומר שהציפורן של האצבע הקטנה שלי חשובה יותר מביטחון ישראל ושמבחינתי ברק וביבי יעשו לי קפה.
הייתי חוסכת לעצמי את השירות המיותר בצבא, אבל רציתי אהוב בסיירת חרוב…
כשהייתי בת י"ח שנים, וזה היה כבר לפני יותר מעשרים שנה, אף אחד לא דיבר על לא לשרת בצבא למרבה הצער. היו בנות ש"הצהירו" שהן דתיות וחמש פריקיות מתל אביב שהתחתנו באופן פיקטיבי. הרעיון לא ללכת לצבא היה מהפכני לגמרי. זה היה כמו להגיד שאת לא רוצה ללכת לשירותים. מין חוק טבע כזה.
למרבה השמחה, נשות פרופיל חדש הכניסו נורמות חדשות ולכן הן מסוכנות מאוד. אין מסוכנת מאישה בת 70, בת למשפחה של "חסידי אומות העולם" וסבתא לשישה נכדים. במיוחד אם יש לה רעיונות בראש שמישהו כמו "משתמטת" יכול לאמץ.
לכן הממסד מעוניין להפחיד אותן ולפרק את הארגון. לאן נגיע באמת? אם כל אחד יתחיל לחשוב באופן עצמאי ויפסיק לקנות ביום הזכרון את החרטא של "היקר לנו מכל" של שרי הבטחון לדורותיהם, מי ילחם בשביל הדירה של הקונה באקירוב?
תמיד היקר מכל הזה הוא מישהו מת. כשהוא עוד בחיים, כמו גלעד שליט, הוא מה זה זול.
המחיר של המתים תמיד יותר גבוה, ותמיד רטרואקטיבית. אלא אם זה אלוף משנה סוחר סמים שיש לו חברים במגדלים הנכונים.
המשפט שבכותרת מוכר לישאלים רבים אלא שהם מתיחסים אליו כאל חידידוד לשוני מתחכם ותו לאו. זו טעות חמורה ביותר. הגוף הפוליטי הנקרא מדינת ישראל הוקם במזרח התיכון במסגרת נסיון משותף של האימפריאליזם האמריקני והביורוקרטיה הסטליניסטית להפוך את המזרח התיכון לחבל ארץ מחולק ומפולג שניתן לשלוט בו ולנצל את הנפט שבאדמתו ללא חשש שיום אחד ינסו הארצות הערביות להתאחד ולקבוע באמת מה לעשות בנפט שלהו. לשם כך חולק המזרח התיכון ומברכג\זו הושם כטריז צהא המשרת את צרכי המערב ואת האינטרסים של הנפט. הצבא הזה כמובן זקוק לבסיס וזו מדינת היהודים. לעולם לא תהיה כאן מדינה נורמלית. לעולם לא יוצעו לארחי הפלנטה של הצבא חיים נורמלים או מדינה דמוקרטית. בלי להרוס להשמיד להרוס ולרמוס אין למפלצת זו כל סיבה להשמין מדם הקורבנות ומהתמיכה האמריקנית. האם יש למישהו הצעה איך להרוג את הדרקון?
קטעי הדיאלוג- הסאטיריים שלך כתובים תמיד נורא רע.
אין שום קשר בין הדמויות בקטע לאנשים שהם מייצגים, אפילו לא מעט. שום ניואנס של אותה דמות, או סגנון דיבור, או איזשהי מימיקה.
אוסף של משפטים שמייצגים כביכול את ההפך של תפיסת העולם הצרה והשטחית שלך.
תודה על הביקורת הבונה. כל עוד דחוף לך להיכנס לבלוג ולהזדעזע מהרמה שלו, מטרתי הושגה.
Is the Police State here already?
Part one.
At seven in the morning loud knocks on our door. I was barely awake, but
Annelien was already in the swimming pool doing her customary 50 laps. In my
innocence I thought that this was the refrigerator repair man, a little
early in the day, but one has to be grateful for small favors. Our climate
is not ideal for keeping the food fresh without the benefit of this
technology.
Well, I was mistaken. Four strong policemen asked for Mrs Annelien Kisch. In
all honesty I answered that she is not home. No explanation was forthcoming
what they wanted of her. But they produced a warrant for a search in our
house, in order to impound her computer, and mine too for good measure.
They asked when Annelien will be home, I told them in an hour or so. After a
search of the house, not very thorough, but still, they decided that they
had waited enough, and left a summons for her to come to the police station.
They took our two computers, after signing a receipt.
In the meantime we heard that a friend of Annelien, a mother of two, was
also rudely awakened at seven, all computers in the house were taken,
including that of her 9 year old daughter. She was not allowed to take her
child to school, but was directly put in the police van and taken to the
police station; she was interrogated until 1 o’clock.
Annelien, a law-abiding citizen came to the police station, after finishing
some things at home. The lawyer of her organization, New Profile, had been
alarmed and had rushed to the police station, but she was not allowed to be
present at the interrogation. At around two I was called that I could take
Annelien home after signing an agreement that she would not contact her
political friends for 30 days. My computer was released. I have no way of
knowing whether the contents were copied or the whole thing was a farce.
Some explanations are called for. New Profile has been active in defending
conscientious objectors to military service and in assisting soldiers
refusing to serve in the occupied territories, legally and even paying for
the upkeep of their families while they served time in jail. NP is not
making any propaganda for doing these things, but will encourage youngsters
to think for themselves, by pointing out what the occupation means on a day
to day basis. This is not appreciated in all quarters.
Why now? An investigation has been threatened over half a year ago. Now we
have a new rightist government that must show that something is done to
improve the morale of the army and that they will stand by idly while young
men ‘shirk their duty’. I can think of some religious boys who shirk their
duty, but that is acceptable.
Personally, I do not like being awakened at seven in the morning by four
policemen. It makes me nervous. I feel very unhappy without my computer (not
knowing that it would be returned so soon; but then I do not know very well
were all the cables go to make the think work again).
I write this in haste before anything else happens.
In all honesty I must add that the policemen were polite, and the
interrogation of Annelien was fair.
Otherwise a great country.
Eldad Kisch; April 26, 2009.
can't wait to hear part 2. hopefully there's a happy ending.
"Patriotism is the last refuge of the scoundrel."
Samuel Johnson 1709-1784
הצעת חוק להגבלת החופש האקדמי המוביל לפריצות-מינית
סטודנטיות תחוייבנה להופיע ללימודים כשמטפחות-ראש מחפות על שערותיהן, רעלות מכסות את פניהן, חולצות עם צווארוני-גולף מכסות את שדיהן ושמלות באורך מלא, ללא שסעים כולשהם,טפו! מסתירות את רגליהן הנתונות בנעלי-גולדה
כמו-כן עליהן להימנע מלשאול שאלות או להשיב על שאלות, מחמת "קול באישה ערווה", אך בינן לבין עצמן, כשפיותיהן בלומים, חובה עליהן לחזור במחשבה על הסיסמה "ברוך שעשני כרצונו" וכו וחוּי
מרצים ועוזרי-מחקר יחוייבו להתרחץ אך ורק בחופשות הסמסטר, כדי להפיץ בתקופות הלימודים הלימודים ריח דוחה נשים, להופיע להרצאות בתרבושים, לחבוש משקפי-ראייה בעלי עדשות עכורות, ללבוש גַּלַּבִּיוֹת שחורות או לכול היותר – אפורות, ולסיים כול הרצאה באמירת "ברוך שלא עשני אישה" 3 פעמים לפחות, תוך כדי רקיקה לעבר הלוח ו/או על מקרן השקופיות וכדומה
הוראות מעבר: כול המרצים ועוזרי המחקר המצויים בטווח הגילים שבין 18 ל-81 יחוייבו לאונן 7 פעמים לפני קיום ישיבת עבודה עם בי-אֵייניקיות, מאסטרנטיות ודוקטורנטיות
עד כאן (בינתיים), כי אם גם זה לא יעזור – נשקול הצעת -חוק לסירוס מלא של הזכרים וכריתת-דגדגן אצל הנקבות, למעט אצל ראשי וראשות וראשני מוסדות השילטון ועוזריהם
הכתיבה הפוליטית שלך מאד אפקטיבית, על כך אין ויכוח.
רק עולמך חד-ממדי וצר כעולם נמלה.
(בדיוק כמו אלה שאתה מבקר)
אין לך שום יכולת אנליטית לנתח את המורכבות של הדברים.
עולמך מחולק לטובים ורעים.
שוב, בדיוק כמו אלה אותם אתה מבקר.
כמובן שהתגובה הרגילה והאינסטינקטבית שלך תהייה – "אל תשמיץ סתם, אלא תביא דוגמאות."
מבטיח להביא דוגמאות לכשתבקש.
חג שמח (יום הזכרון כמובן, כי בטח יום העצמאות הוא יום עצוב מאין כמוהו)
מעמדו ויוקרתו של הצבא, ומידת נוכחותו בתרבות ובחברה, הולכים ופוחתים בצורה משמעותית.
"אם הייתי צריך להצביע על הפגם החמור ביותר בתרבות הישראלית של העשורים האחרונים, בלי ספק היה זה ההשתלטות הבלתי נסבלת של ערכים, אורח חשיבה ותרבות ניהול צבאיים." – משונה מאד.
מצא את המשותף: ברק, וילנאי, פואד, יעלון, וכל יו"ר דירקטוריון שני במדינה. מדינת גנרלים.
ועוד דגימה חלקית (אין סוף לדוגמאות – פשוט תקרא לעומק את החומרים של פרופיל חדש):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3012222,00.html
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/760/920.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3695492,00.html
אני לא אתחיל להתווכח על הידיעות האלה. אם אתה לא רואה פה איך הצבאיות פולשת לאזרחות, אין טעם בדיון.
אם אתה לא מסכים איתי, אין טעם בדיון!
שים לב שלא טענתי שהצבאיות פולשת לאזרחות.
טענתי שמעמדו ויוקרתו של הצבא ומידת נוכחותו בתרבות ובחברה הולכים ופוחתים. הם לא עלו בעשורים האחרונים, כפי שאתה סבור. נקבת בכמה אלופים בצמרת הפוליטיקה היום. יופי. האם לא היו לך רבין, עזר ויצמן, בר-לב, מוטה גור ושרון? בקשר לעמדות כלכליות בכירות – כנ"ל.
אבל לפני שלושים שנה, כולם כולל כולם היו עושים מילואים. 40 יום בשנה, ועד גיל 45 והלאה. אבי מספר, שחברים שלו לשירות המילואים שלא יכלו לעמוד בנטל ירדו מהארץ. על הימנעות מסדיר אני לא מדבר כלל. אתה יודע כמה ישראלים משרתים במילואים יותר משבועיים, כיום?
לפני 30 שנה לא היית יכול לדמיין עיתונאית כמו כרמלה מנשה. היום אינך יכול לדמיין תופעה כמו הלהקות הצבאיות.
אם אתה לא מסכים – אל תדון איתי! (סתם, לך אני מרשה לא להסכים)
זה שאני טוען שאנחנו חולים רק "בעשורים האחרונים" ואתה טוען שזה תמיד היה כך (אגב, 30 שנה אחורה זה גם בעשורים האחרונים) – אז אין בכלל מחלוקת מהותית. ישראל חולה אנושה, לא חשוב כל כך ממתי. חשוב לזהות את הנגיף ולפתח נוגדנים. "פרופיל חדש" זה נוגדן מצוין.
ובאופן כללי, טיעונים מהסוג של "פעם היה גרוע יותר", או "תגיד תודה שאתה לא חי בערב הסעודית", לא מנחמים אותי. אני שואל את עצמי איך יכול להיות כאן טוב יותר, בהשוואה למה שיכול להיות כאן ועכשיו.
ואחיזת הצבא בחברה, השפעתו ויוקרתו נמצאים בירידה, משמעותית, בעשורים האחרונים.
חלק מהדברים שהצבעת עליהם – כמו נניח ההתנגדות לכך שאמנים שלא שירתו בצבא יופיעו בבמות בידור ביום העצמאות – נובעים דווקא מהירידה הזו, ולא מצביעים על עליית כוחו של הצבא.
את קיצוני הימין מממנים יהודים כהניסטים מהתפוצות.
מי מממן את קיצוני השמאל הרדיקלי מ"פרופיל חדש" ?
מה עם קצת גילוי נאות לגבי מי עומד מאחוריכם
האם לא מגיע לציבור מידע על מי עומד מאחרוי פעילי התנועה האנטי-ציונית הזאת ?
מי מאפשר לכם לקנות לחם במכולת בשעה שאתם מכפישים את ישראל ?
עידן,
למרות שאני מסכים איתך – יש משהו במה שדודי אומר. העובדה שרודפים את "המשתמטים" אומרת בראש ובראשונה שמפחדים מהם. זה משהו שלא היה קיים לפני עשרים או שלושים שנים לא כי קיבלו את "המשתמטים" אלא פשוט כי הממסד הבטחוני לא ראה בהם איום ולא הכיר בקיומם.
אין ספק שהמצב מחורבן, אבל ביחס ללפני שלושים שנה אני דווקא חושב שיש סימנים להתעוררות חברה אזרחית בארץ. נכון שמנסים להלחם בסימנים הללו, ונכון שכרגע הסימנים קלושים, אבל לפחות יש תקווה, לא?
הרדיפה מראה שהמאבק נגד ה"השתמטות" עבר לפסים גלויים וכבר איננו מוסתר ומודחק. הטכנולוגיה של היום מאפשרת למתנגדי שלטון לחלוק מידע ולהתארגן ביתר יעילות מאשר לפני 30 שנה. זה עדיין לא אומר שמספרם או השפעתם הכללית על רוח התקופה יותר גדולים.
ואולי אפשר אפילו לפרש את הרדיפה העכשווית כסימן להידרדרות בסובלנות של החברה הישראלית ביחס לתופעות שבעבר היא היתה מסוגלת להכיל בתוכה מבלי לשלוף ציפורניים.
בקיצור, קשה לדעת, ואני מעדיף לרכז את תשומת הלב במאבק הנוכחי, בהשמעת הקול, ולא בספקולציות הסטוריות.
אתה מחלק את העולם לטובים ולרעים בעצם סגנון, תוכן וסוג הביקורת שלך על עידן, על כך שהוא מחלק את העולם לטובים ורעים….
מה לעשות שבמציאות מורכבת, זה שיורה על ילד פלשתינאי בדם קר – משכיב באהבה אבהית עמוקה את הילד שלו לישון? הוא לא רע, אלא נציג הרוע. הרוע הוא השיטה שפרופיל חדש מציעים לה אלטרנטיבה. אני נוטה לחשוד שאלו שמתנגדים לאלטרנטיבה השפויה והאנושית הזו – מרוויחים משהו מהרוע. הנה לך עוד אוקסימורון – לאלו שמאשימים את עידן ודומיו בכך שהם מרוויחים (כלכלית) מהמאבק לחברה שפויה, פשוט חסרה מראה. יש מבצע, ב- 15 שקל בסופרפארם.
היה לה רישום פלילי
http://www.courts.co.il/SR/shalom/s06001246-140.htm
קראתי את פסק הדין בקישור.
פסק הדין הוא על כך שהיא סייעה להסעת שב"ח שאותו היא הכירה אישית, כלומר סייעה לידיד שהיה זקוק לפרנסה כדי לא להגיע לרעב.
אם היו מרשיעים אותה בגלל הדבר הזה זו היתה בושה למדינה ולא לה.
ההודעה באה להקשות על הטענה של רדיפה ואיומים על אנשי שמאל
אני תומך בהחלטת בית המשפט
הוא שהסנגוריה נזקקה ללינקים הצבאיים-בטחוניסטיים של משפחתה:
"היא בעלת אוריינטציה בטחונית: שרתה במשהב"ט, והיא בתו של קצין בדרגת סא"ל " וכן "היא בת למשפחה מ"מלח הארץ", ולמשל: אחיה התנדב לצה"ל – למרות מחלה קשה".
לולא כל אלה, כלומר לולא היה למשפחתה רקע בטחוני 'מלח הארץ' ואחיה היה חושב שאפשר לנצל את הפטור למעשים אזרחיים שמחוץ למקדש המיליטריסטי בוודאי היה גורלה כגורל טלי אחרת.
אבל ככה זה, ובכל אופן מסכים עם שני קודמי בשורה התחתונה..
אני מסתייג ממה שטלי כותבת בבלוג שלה ותוכן דבריה מעצבן אותי מידי פעם. כתבתי לטלי דברים קשים גם בהודעות אישיות וגם בפוסט שלה ונראה לי שאת דמותי הוירטואלית היא מתעבת. טלי ראויה להערכה על כך שהיא ממשיכה בכתיבתה למרות ששמה מתנוסס תחת האתר
court
ולמרות שהיא תלויה בממסד האקדמי
מבחינת האומץ שלה והאמונה שלה היא דמות נדירה שראויה להערצה
אפשר להוסיף את המנגנונים הבאים שבאים לייצר דה לגיטימציה לקול שמאלי כחלק ממיליטריזציה מוגברת של השיח:
1. דה לגיטימציה להבעת דעה אופוזיציונית.
2. אי אפשרות להעמיד לדין את קציני צהל או החיילים שביצעו פשעי מלחמה בטבח האחרון.
3. הופעת הארגון הימני הקיצוני "אם תרצו" שהחל לא רק לכתוב מאמרי דעה, אלא גם להפגין נגד פעולות שמאליות.
4. החרמת אמנים שלא שירתו בצבא בטענה לישראליות צרה שמבוססת על הדרה ומיליטריזם.
5. שכירת צוותי בלוגרים שיפעלו בזמן המלחמה נגד דעות שמאליות. ובו בזמן סגירת עזה (בטבח האחרון) לכניסת עיתונאים.
6. יצירה טרוריזציה ואי לגיטימציה לעמדה שתוקפת את ישראל בטענה לאנטישמיות, אנטי ישראליות.
7. שימוש בתקשורת כדובר צה"ל.
אתה חי בסרט.בדיוק כמו כותב-הבלוג הזה. ואתה פאראנויד היסטרי.
המצב גרוע גם בלי שתייחס לשלטון, לצה"ל ולתקשורת קונספירטיביות אפלה.
http://pomage.blogspot.com/2009/04/touches.html
עידן משומה הלינק לא מעודכן. אנא עדכן אותו בבקשה. שבת שלום
http://matityaho.com/2009/04/26/%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A1%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C-%D7%97%D7%93/
תוקן, תודה.